Početna Upute za održavanje odjeće

Upute za održavanje odjeće

Upute za održavanje baby odjeće (samo za nove mame)  ili Podsjetnik za već  "iskusne" mame:

Naša misija je proizvoditi odjeću za bebe i djecu od najkvalitetnijih i najugodnijih materijala koji će ostati isti nakon mnogo pranja. Kako to postići?

Najprije pročitajte uputstva za održavanje

Svaki proizvod sa unutarnje strane ima ušivenu deklaraciju sa točnim sastavom i uputstvom za održavanjem.     
Molimo vas da se pridržavate tih uputstava kako bi odjeća dugo bila kao nova.

Operite prije nošenja

Obavezno operite svaki komad odjeće prije nego što ga odjenete vašem djetetu. Iako se naša odjeća šiva u provjerenim tvornicama s ISO certifikatima, prašnjava skladišta i dugotrajni transport sigurno neće blagotvorno djelovati na nježnu dječju kožu. Samo podsjećamo (da se neke mame ne naljute) - odjeću za pranje morate odvajati  prema boji - svjetlije sa svjetlijim i tamno s tamnim. 

Savjet +

  • svaki komad odjeće prije pranje okrenite na unutarnju stranu - boja i printevi duže će trajati. 
  • sve zatvarače zatvorite kako prilikom pranja ne bi oštetili drugu robicu  
  • sve drukere zatvorite kako bi odjeća zadržala formu   

Zatvarači

Nakon pranja odjeće sa zatvaračem,  ponekad se dogodi da zatvarač izađe iz perilice malo "valovit". Evo što učinite: nakon što izvadite odjeću, istegnite dobro materijal uz zatvarač i poravnajte ga. Nakon toga stavite sušti na uobičajen način.

Uklonite mrlje što prije...

... zato što ako ostanu duže na odjeći, postaju otpornije na čišćenje. Mrlju odmah isperite vodom i običnim sapunom protiv mrlja. Ukoliko koristite odstranjivač mrlja, nemojte ga pustiti da djeluje duže od 20 minuta jer je moguće da boja na tom mjestu izblijedi. Nakon toga operite odjeću na uobičajeni način.

Deterđenti

Pranje robice novorođenčadi i malih beba je skoro svakodnevna aktivnost novopečenih mama. No , kako znati kako odabrati najbolji iz velike ponude "baby" deterđenata koji trebaju biti izuzetno nježni i antialergijski  ali ujedno i učinkoviti u borbi protiv raznih mrlja koje "proizvede" vaša bebica. Mi se svakako zalažemo za sve "eco" baby deterđente - bez dodanih boja, mirisa, konzervansa,  fosfata i izbjeljivača. U današnje vrijeme, kada su dječje alergijske kožne reakcije u porastu, svakako potražite najbolji baby deterđent kako bi izbjegli bilo kakvu alergijsku reakciju vaše bebice.


Savjet +

  • probajte dodati 1/2 dcl bijelog vinskog octa u program za ispiranje kod pranja pelena i odjeće novorođenčadi zaprljane mlijekom i urinom. Ne samo da će ukloniti mirise nego će i odjeća biti mekša.    

                                                                           

Sušenje   

Ukoliko sušite odjeću u sušilici za rublje, uvijek koristite nisku temperaturu.  Visoke temperature sušenja mogu dovesti do pretjeranog skupljanja odjeće a isto tako i uništiti printove i sam materijal.

Glačanje

Platnene pelene i odjeću za novorođenčad od 100% pamuka svakako bi trebali glačati na visokoj temperaturi kako bi uništili bakterije ukoliko su ostale nakon pranja. Sva ostala odjeća može se glačati na nižoj temperaturi, okrenuta na unutarnju stranu ukoliko na sebi ima bilo kakav print. Pazite da glačalom ne prelazite preko plastičnih gumbića i drukera kako ih ne bi oštetili.


Ukoliko ste baš Vi pronašli savršen deterđent za pranje dječje odjeće ili imate bilo kakav drugi savjet za njihovo održavanje, podijelite vaše otkriće sa nama na e-mail: [email protected]. Hvala !