Početna POVRAT I ZAMJENA ROBE

POVRAT I ZAMJENA ROBE

Emporium d.o.o. Vam jamči vrhunsku uslugu i ostvarenje maksimalne vrijednosti za Vaš novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom, vratite ga u roku 14 dana i mi Vam vraćamo novac!

POVRAT I ZAMJENA ROBE

Sukladno zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se roba šalje dostavnom službom), ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to, u roku 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke posljednjeg proizvoda iz narudžbe.Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku:

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupati ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima.Povrat uplaćenog iznosa izvršiti ćemo nakon što je roba vraćena.Povrat robe morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.
Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može nam se obratiti na tel. 01 6254 600 ili e-mail adresu: [email protected] radi obavjesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.Vraćeni proizvod mora biti neoštećen, s odgovarajućim originalnim etiketama, privjesnicama i deklaracijom.

Povrat artikala molimo da izvršite najkasnije 14 dana od primitka pošiljke uz sljedeće uvjete:

- proizvod koji vraćate ne smije biti korišten, te mora biti  zapakiran u originalno pakiranje sa neoštećenim privjesnicama i etiketama

- priložite originalan račun

Pošiljku možete vratiti na sljedeće načine:

1. dostavom pošiljke osobno na našu adresu: Emporium d.o.o., Velika cesta 97, 10020 Zagreb

2. slanjem pošiljke u poštanskom uredu

3. slanjem pošiljke HP Expressom (obavezno naglasiti "Poslovni paket", tel. 0800 202 202)

-obavezno ih nazovite  na besplatni broj tel. 0800 202 202 kako bi oni pokupili pošiljku u Vašem domu.

Naša adresa: EMPORIUM d.o.o., Velika cesta 97, 10020 Zagreb

a. Trošak povrata ili zamjene robe po osnovi greške na proizvodu snosi Emporium, ali kupac koji vraća paket mora izabrati povrat paketa kao "Poslovni paket" . Vraćenu robu zamijeniti ćemo prema Vašoj želji ili izvršiti povrat novca na Vaš račun.

b. Troškove povrata i/ili zamjene robe, ukoliko se ne radi o grešci na proizvodu, u cijelosti snosi kupac.

2. Povrati robe kupaca iz Slovenije i EU

Trošak povrata i/ili zamjene robe za kupce iz Slovenije i EU ide na njihov vlastiti trošak.Povrat novca moguć je tek po prijemu vraćene robe.

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod osobno ili ga poslati na adresu tvrtke Emporium d.o.o.. Adresa za povrat robe koja se želi zamijeniti je: Emporium d.o.o., Velika cesta 97, 10 020 Zagreb.Ukoliko je razlog zamjene oštećena ili neispravna roba, zamjena ide na račun trvrtke Emporium d.o.o., a ukoliko je riječ o zamjeni robe zbog želje kupca, kupac šalje robu o svom trošku.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati najbolju moguću uslugu za svakog kupca.Ako prilikom preuzimanja robe kupac primjeti bilo kakvo oštećenje dužan je reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem na e-mail: [email protected]

PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

I trgovac (Emporium) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava.Ukoliko trgovac (Emporium) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, kupcu se nudi zamjenski artikl a ukoliko ga kupac ne želi, uplaćena sredstva se u cijelosti vraćaju kupcu.
Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava ću biti izvršen u roku 3 (tri) radna dana.
Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku 3 (tri) radna dana nakon primitka povrata robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave.