0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog Zbogom dječjim kolicima! U modi su nosiljke

Zbogom dječjim kolicima! U modi su nosiljke

Datum objave: 07. 02 2017.

Srećom, tu su ergonomske nosiljke!
Zašto odabrati nosiljku i koje sve vrste nosiljki postoje na tržištu, saznajte u nastavku.

Prednosti nošenja djeteta u nosiljkama

Suprotno predrasudama, nošenje beba u nosiljkama neće razmaziti dijete već će mu donijeti mnoge zdravstvene i psihološke dobrobiti. Ergonomska licencirana nosiljka (ne njezina kineska verzija) podržava pravilan razvoj kukova i kralježnice.

Savjetuje se da prilikom nošenja dijete okrenete prema sebi. Tako je dijete u prirodnom položaju, a zadovoljene su i njegove potrebe za sigurnošću, toplinom, brigom i blizinom roditelja, koje nisu nestale nakon poroda. Takav položaj omogućuje i prirodan zagrljaj.

Znate li da se nakon 20. sekunde zagrljaja luči hormon sreće i ljubavi - oksitocin?

Nošenje zato umiruje bebu, a roditelje ispunjava srećom i zadovoljstvom, naglašava certificirana savjetnica za nošenje beba i djece, Iris Božić. Nosiljke naravno mogu koristiti i tate. Lakše će se povezati sa svojim djetetom, a djetetove prve riječi neće biti “tata, gdje je mama?”. Ovdje pročitajte i ostale dobrobiti nošenja djece koja su potvrđena znanstvenim istraživanjima.

Kakve nosiljke postoje na tržištu?

U trgovinama se nalaze razne vrste nosiljki za bebe, a pravi odabir mogao bi biti težak izazov za vas. Pri kupnji nosiljke, svakako trebate obratiti pažnju na ova četiri segmenta: udobnost, svestranost, sigurnost i kvalitetu nosiljke.

Kada pričamo o udobnosti mislimo ne samo na udobnost djeteta prilikom nošenja, već i udobnost roditelja. Najbolji način da ne pogriješite pri odabiru jeste testirati nosiljku s djetetom prije same kupnje. Ako je nosiljka odgovarajuća, kretanje s djetetom trebalo bi biti lagano. Provjerite i materijale od kojih je nosiljka izrađena. Naime, bebe imaju 3 do 5 puta tanju kožu od odraslih osoba te su osjetljive na materijale koji nisu prirodni.

Na tržištu postoje različite vrste nosiljki, a najpoznatije su: marame, sling (nosiljke/marame s prstenima), tobolac, meksički rebozo, afrička kanga, peruanska manta, mei tai, oblikovane nosiljke (npr. klokanice), onbu te planinarske nosiljke.

nosiljke za bebe   sling marame za male bebe

Koju nosiljku odabrati za svoje dijete ili za poklon?

Prilikom biranja nosiljke, najbolje je krenuti od pitanja želim li jednu nosiljku koju će dijete imati od rođenja na dalje ili pak ću kupiti dvije, da bi nošenje djeteta bilo što jednostavnije.
Ako ste se odlučili za prvu opciju, jednu nosiljku od rođenja na dalje, onda je najbolji odabir marama. Kako maramu svaki put vežete “na novo”, vi ste ti koji određujete širinu sjedišta i visinu podupiranja leđa. Marama je odličan izbor ako će je nositi više odraslih osoba jer će pasati svakome, bez dodatnog namještanja.
Odlučili ste se za drugu opciju? U tom slučaju neka prva nosiljka za bebu bude sling s prstenovima koji možete koristiti već od djetetova prvog dana. Nakon 4 do 6 mjeseci, ovisno o djetetovoj kilaži, nosiljka koju preporučujemo je mei tai ili klokanicu. Klokanice su vrlo jednostavne za korištenje.

nosiljke za bebe

Želite li biti sigurni u ergonomsku ispravnost nosiljke i kvalitetu izrade, svakako pogledajte ponudu marama i nosiljki na Emporium web shopu ili pak nas posjetite u Outlet trgovini na adresi Velika cesta 97, 10020 Zagreb (Odra)

Pročitaj i ostale članke s bloga

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar