0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog Zašto je dječja odjeća sve lošije kvalitete?

Zašto je dječja odjeća sve lošije kvalitete?

Datum objave: 19. 10 2018.

Koji su razlozi za ovakve nedostatke na odjeći?


Cilj velikih trgovačkih lanaca masovna je proizvodnja uz što manji trošak iste. To, naravno, ostavlja trag na kvaliteti robe. Često nam se dogodi da lutamo trgovačkim centrima u nadi da ćemo baš najbolje komade naći na najvećem sniženju. Kasnije se razočaramo kada naiđemo na nedostatke poput odšivenog šava ili kakve rupice odmah po dolasku iz dućana ili nakon samo dva pranja. Razlog tomu su kratka i tanka vlakna materijala od kojih je sačinjena odjeća. Ta vlakna vrlo lako i brzo pucaju, što rezultira rasparanim rubovima ili mucicama i rupicama na odjeći.


Daleko bolja alternativa je odjeća napravljena od organskog pamuka- najbolje je da pamuk čini veliki ili čak 100-postotni udio u sastavu materijala. Brojna pozitivna svojstva većini su dobro poznata, no nije na odmet spomenuti ih još jednom: 
Vlakna organskog pamuka deblja su, duža i čvršća zbog čega je taj materijal snažan, sjajan i kvalitetan te ne iritira kožu i ne izaziva alergije. Pri uzgoju i obradi organskog pamuka poštuje se strogo propisana procedura uz minimalno ili nikakvo korištenje kemikalija i pesticida. To znači da je mogućnost dobivanja alergijske reakcije na odjeću, ili zbog korištenja odjeće, svedena na minimum. S obzirom na to da je koža novorođenog djeteta jako osjetljiva, kako na dodir i okolinu koja ga okružuje tako i na odjeću koju nosi, organski pamuk savršen je izbor za nju.


Kvaliteta materijala prilikom odabira odjeće


Sigurno ste na brojnim mjestima pročitali kako dijete treba držati podalje od kravljeg mlijeka, jaja, jagoda i sličnih alergena. Sigurno se toga i pridržavate. Što kada biste taj princip uveli i kod odabira robice za djecu i novorođenčad? Ukoliko se dijete trudimo hraniti organski uzgojenom hranom te na taj način eliminirati alergene i kemikalije koje se mogu pronaći u hrani (poput pesticida), zašto isto ne primjenjujemo kod odabira odjeće? 

Mi, u Emporiumu, vodimo računa o kvaliteti robe koju nabavljamo i proizvodimo. Roba koju vidite na našem webshop-u napravljena je od najkvalitenijih materijala, uglavnom pamuka. Specifična težina materijala i duga vlakna koja se koriste u proizvodnji garancija su za jednostavno održavanje i dugotrajnost odjeće. Da ne zaboravimo, u proizvodnji naše odjeće koriste se boje koje ni na koji način nisu štetne za kožu djeteta!


Vođeni ljubavlju prema djeci i brigom za njihovo zdravlje, proizveli smo posebnu kolekciju robne marke "Nina Nana" u kojoj možete pronaći odjeću napravljenu od 100-postotnog organskog pamuka. Sve ostale bodiće možete pronaći ovdje.


Jeste li Vi ili netko koga poznajete bili žrtve masovne proizvodnje odjeće za klince? Šaljite nam svoja iskustva, komentare i savjete na: [email protected]. Volimo čuti vaše priče! :)

Hvala na čitanju,

voli vas Emporium tim <3 

 

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar