0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog Isprintajte čizmicu za Svetog Nikolu

Isprintajte čizmicu za Svetog Nikolu

Datum objave: 05. 12 2016.

Mi smo mu se veselili dok smo bili mlađi, a sada mu se vesele naša djeca. Sjećetae li se priče koju vam je majka pričala? Ako ne, evo podsjetnika. Pričajte priču o svetome Nikoli i vašoj djeci, kako bi se ova prekrasna legenda očuvala još dugi niz godina.

Priča o svetom Nikoli

U blizini roditeljske kuće svetog Nikole, živio je čovjek, nekad bogat, ali izgubio je carsku službu i sav imetak. Imao je tri kćeri, koje bi se mogle udati, ali im nije mogao dati miraza. I nesretni otac odlučio je trgovati ljepotom i mladošću svojih kćeri, da tako zaradi. One su se pomolile Bogu, da ih izbavi od toga zla i spasi njihovu čast i poštenje.

Sveti Nikola nekako je doznao za tu odluku nesavjesnog oca pa uzme vrećicu, napuni je zlatnicima, umota u platno i, prišuljavši se noću potajno do kuće, ubaci zamotane zlatnike kroz prozor. Otac onih djevojaka začudio se, kad je ujutro našao tako veliki novac. Vidjevši kako je svota dovoljna, čak i prevelika da časno uda jednu kćer, opremio je i dade joj miraz. To se dogodi i po drugi put; nađe, jednog jutra i drugu vrećicu sa zlatnicima. Spremi on i srednju kćer.

A kad je i to bilo gotovo, sve mu je nešto govorilo, da će onaj dobrotvor i po treći put doći pa ga je u zasjedi čekao nekoliko noći. I doista, baš kad sv. Nikola ubaci svoj dar i za najmlađu kćer, skoči otac, stigne neznanca i prepozna u njemu Nikolu. Unatoč zaklinjanju neka šuti, sretni otac je razglasio po cijelom mjestu radosnu vijest. I tako se ova legenda sačuvala sve do dana današnjeg.

Isprintajte svoju čizmicu!

Prekrasnu čizmicu skinite na linkovima i isprintajte:

crvena čizmica + naljepnica

čizmica bojanka

čizmica za svetog Nikolu čizmica za svetog Nikolu bojanka

Potražite i ostale naše blog članke

 

Izvor fotografija za print: http://www.weberica.net/

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar