Početna Blog Kreativnim idejama pripremite klince za sjedenje u školskim klupama

Kreativnim idejama pripremite klince za sjedenje u školskim klupama

Datum objave: 16.08.2016

Iako su neki još uvijek na godišnjem odmoru, u zraku se počeo osjećati kraj ljeta. Kiše su sve češće, temperature polako padaju ispod 30, a vjerujemo da ste krenuli i s nabavom odjeće za školarce, nabavom udžbenika te ostalih školskih potrepština. Ipak, za školu je potrebno pripremiti se i na druge načine.

Kako ulazak u razred za vaše dijete ne bi bio svojevrstan šok, pametno ga je pripremiti na novu školsku godinu vježbanjem sjedenja, koncentracije i motorike.

No, znate i sami da su djeca svakakva, ali rijetko i mirna. Da bismo ih posjeli za stol trebamo im dati zadatak koji će ih dovoljno intrigirati i razigrati njihovu maštu. Zato vam donosimo prijedlog kako započeti klince pripremati za školske klupe kroz brzi i jednostavni projektić u kojem ćete sudjelovati zajedno - vaši klinci, i vi sami.

Napravite organizator za pastele (ili neke druge šarene pisalice)!

Potrebni materijali:

  • jedna šira daska i dvije male letvice
  • lijepilo za drvo
  • prazne limenke
  • ukrasni papir raznih motiva
  • škare, metar i pila.

Vaš organizator bojica bit će gotov u samo 4 koraka!

Prvo izmjerite i ispilite dasku i letvice na željenu dužinu. Spojite ih ljepilom za drvo, a prema potrebi slobodno zabijte čavlićima kako biste ih dodatno učvrstili. Ovdje neka vaše dijete svakako bude promatrač ili vam eventualno pridržava letvice, kako ne bi došlo do ozljeda.Zatim pripremite limenke graha, graška, gljiva i ostalih namirnica koje ste marljivo skupljali nekoliko dana da biste mogli napraviti ovaj zgodni projekt. Limenke je potrebno dobro oprati i obrisati, a da bi mogli uspješno napraviti idući korak. 

Napomena: pripazite da rub limenke ne bude oštar kako ne bi došlo do ozljeda! Ako je potrebno, po rubu limenke blago prođite brusnim papirom.Idući korak je rezanje ukrasnog papira na trake željene širine te ljepljenje traka na limenke.Na kraju limenke napunite bojicama te ih po želji poredajte u drveni stalak.I gotovo! :)

Sviđa vam se ovaj projekt?
Pogledajte i ostale “uradi sam” projekte sa našeg bloga.

Izvor: Fotografije su skinute s www.sugarbeecrafts.com stranice.

trebate pomoć ili imate pitanja? +385 1 6254 600