0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog Kako uštedjeti pri kupnji odjeće?

Kako uštedjeti pri kupnji odjeće?

Datum objave: 22. 01 2021.

Jeste li i vi jedni od onih kojima su mame kupovale preveliku odjeću? I to namjerno! Jer, dijete je malo, narasti će, pa nećemo valjda bacati novce. I tako ste hodali s rukavima koji su se vukli po podu, za vama. Iskreno, ja sam se izborila za svoje pravo prikladne veličine odjeće još kao vrlo malo dijete, ali moj brat nije bio te sreće. Ovako bi izgledao razgovor naše mame i prodavačice u trgovini :
Mama: „Trebala bih košulju za sina.“
Prodavačica: „Koji Vam broj sin nosi?“
Mama: „Njegov broj je 92, pa Vas molim da mi date 98 ili, još bolje, 104.“
Uopće ne mogu dočarati koliko je brat uvijek bio nezadovoljan. Sada, valjda radi trauma, nosi izrazito usku odjeću.

No, koliko god je važno paziti na funkcionalnost odjeće, pri kupnji treba pripaziti na još nekoliko važnih stvari:

- pri odabiru odjeće vrlo je važan kriterij kvalitete. Osjetljiva dječja koža treba što kvalitetnije materijale. Pamuk je najpopularniji materijal za dječju odjeću jer sadrži najmanje štetnih supstanci.

- kako bi odjeća bila sigurna za nošenje, obavezno je operite prije nošenja. To se odnosi i na kapice. 

- dobro se informirajte oko povrata odjeće, u slučaju krivih veličina ili potrgane odjeće. 

- djeca bi trebala moći izraziti svoje mišljenje oko odjeće. Kako često nemaju kapaciteta za kompliciraniji odabir, najbolje da roditelj odabere dva komada odjeće koja su prihvatljiva, pa neka dijete odebere jedno do toga. Time se osjeća i da sudjeluje u kupnji i jača si samopouzdanje.

A sada nekoliko riječi o uvijek popularnoj temi - kako što više uštedjeti!

Obiteljima koje imaju djevojčicu i dječaka često se dogodi da mlađe dijete ne želi nositi odjeću koju je nosilo ono  starije. Jer teško da će mali dečko nositi traperice sa cvjetićima koje su pripadale njegovoj sestri. I to je posve razumljivo. Zato je važno naučiti neke trikove kako kupiti više odjeće za manje novaca:

- najbolje je uzeti odjeću na ljetnoj rasprodaji, a koristiti je na jesen. Uvijek se nađe čarapa, majica, majica bez rukava poput potkošulja, koje će dobro doći za hladnije dane. Vjerojatno će vam trebati broj veće.

- ne kupujte kolekcije! Kada vidite suknjicu sa upasiranim cipelicama i preslatkim špangicama, to morate imati. No, zaobiđite taj trik. Vašem djetetu neće biti važno imati cijeli komplet. Tako da, ako vam se svide hlače iz kolekcije, uzmite ih, ali ignorirajte majicu koja je tako lijepo upasirana iznad njih.

- napravite popis i držite ga se!

- neka djeca dijele što više odjevnih predmeta. Primjerice, skijaške hlače, jakne, čizmice za kišu, rukavice kupujte u neutralnim bojama. Neke od tih stvari mogu biti poprilično skupe, pa ćete ovako dobro uštediti.

- kupujte odjeću za igru – po parkićima, za vožnju bicikla. Jedino što je važno kod takve odjeće je da je onda jeftina. Kupujte na sezonskim rasprodajama – jedino negativno što se može desiti je da nema baš broj koji tražite. 

- prodajte odjeću koju ne trebate, a još je u odličnom stanju. Zarađeni novac uložite u nove komade odjeće. 

Svi mi roditelji trošimo, ponekad i previše, na svoju djecu - to je očito profesionalna deformacija svih nas. No, ne morate dati puno novaca da bi vam djeca izgledala odlično – dok god ste kreativni, svaka kombinacija će odlično pristajati!

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar