0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog Kako pravilno odjenuti bebu za spavanje?

Kako pravilno odjenuti bebu za spavanje?

Datum objave: 26. 01 2017.

Stručnjaci savjetuju - spavajte u prostoriji koja nije pretopla jer se inače nećete moći naspavati. Tako je i s bebama. Pretopli zrak samo će ih ometati u snu i nepotrebno će se buditi. Optimalna temperatura prostorije gdje beba spava trebala bi se kretati od 16 do 19 stupnjeva celzijusa.

Ako smatrate da je takva prostorija prehladna za vaše dijete, poslušajte i ovaj savjet. Sindrom iznenadne smrti dojenčeta (eng. SIDS), neobjašnjiva smrt djeteta mlađeg od godine dana, obično se događa tijekom sna. Iako se sindrom ne može dokazati obdukcijom, neki liječnici smatraju da on nastupa kao posljedica previsoke temperature prilikom spavanja djeteta. Održavanjem hladnije prostorije tijekom sna, mogućnost za ovaj sindrom navodno se može smanjiti za čak 70%! 

Pročitajte naše savjete kako odjenuti bebu za vrijeme spavanja koje vam donosimo u infografici. Ipak, vi ste djetetova majka i prvenstveno vjerujte svojim instinktima, pa i prilikom oblačenja djeteta. Majka Priroda nije nam ih dala tek toliko.

kako pravilno odjenuti dijete za spavanje

*Napomena: Odjenete li bebu u vreću za spavanje kao na slici, nije potrebno dodatno je pokrivati dekom. Savjeti koje donosimo su informativnog karaktera pa bi, ako imate dvojbe, najbolje bilo posavjetovati se s djetetovim pedijatrom.

pročitaj i naše ostale članke

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar