0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog INFOGRAFIKA: Kako obući bebu za spavanje (i miran san)

INFOGRAFIKA: Kako obući bebu za spavanje (i miran san)

Datum objave: 22. 01 2018.

Putovanje do mirnog i bezbrižnog sna započnite određivanjem temperature prostorije u kojoj beba spava. Tijekom spavanja prostorija bi trebala biti zagrijana između 16 i 20 stupnjeva. Idealna temperatura je 18 stupnjeva. Prostorija treba biti prozračena i s dovoljno vlage u zraku. Naime, suh zrak otežava disanje kroz nos.

Birajte isključivo odjeću od 100% pamuka 

Bebu je preporučljivo obući slojevito, ovisno o temperaturi u prostoriji. Odaberite bodiće, kombinezone i krevetninu od čistog pamuka (po mogućnosti, organskog) kako bi bebina koža mogla disati. Izbjegavajte odjeću od sintetike koja ne omogućava koži regulaciju topline zbog čega može doći do pretjeranog zagrijavanja bebinog tijela i pojačanog znojenja što pogoduje razvoju bakterija. 

Pripazite i na veličinu odjeće - ona mora biti komotna, ali uz tijelo

Bebi ne oblačite ništa što bi mogla slučajno prebaciti preko svog lica i smanjiti dotok kisika. U prvoj godini života to uključuje sve pokrivače zbog čega se savjetuje da novorođenčad spava u vrećama za spavanje

Bebe višak topline iz tijela izbacuju preko glave pa se savjetuje da ne spavaju s kapicom ili kapuljačom, osim ako vas pedijatar nije uputio drugačije. 

Na kraju članka pogledajte tablicu sa preporukom što obući bebi za spavanje u kombinaciji s vrećom za spavanje.

"Pitajte" bebu je li joj previše toplo ili hladno

U redu je poslušati savjete drugih majki i preporuke stručnjaka, ali ponekad je zbilja najbolje "pitati" bebu kako se osjeća. Nadlanicom opipajte stražnju stranu vrata svoje bebe koja bi na dodir trebala biti topla. Ako je vruća i vlažna na dodir, znači da je bebi prevruće pa joj skinite jedan sloj odjeće. 

Ne brinite ako su bebine ruke i noge hladne - to je posve normalno. U prva tri mjeseca života, krvožilni sustav novorođenčeta se tek razvija pa tijelo "pumpa" krv gdje je najpotrebnija, a to su vitalni organi (mozak, srce, bubrezi, jetra i pluća). 

 

 

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar