Početna Blog Igračke za kupanje: Vrijeme je za zabavu i učenje u vodi

Igračke za kupanje: Vrijeme je za zabavu i učenje u vodi

Datum objave: 18.05.2018

Za većinu beba i djece, kupanje je skoro pa najbolji dio dana. Učinite ga ne samo zabavnim, već i poučnim iskustvom pomoću igračaka za kupanje. U članku izdvajamo nekoliko prijedloga.

Uvođenje igračaka u ritual kupanja beba i djece može obogatiti ovo iskustvo. Bez obzira imate li običaj kupati najmlađe ujutro, za svjež početak dana ili navečer za nježno uspavljivanje, kada s pokojom igračkom razveselit će i onu djecu koja možda nisu najveći obožavatelji vode. 

Ako je vaša beba jedna od onih kojoj ne nedostaje energije, onda su zabavne aktivnosti u kadi prije spavanja odličan način za "ispucavanje" viška energije i brže usnivanje. 

Pažljivo odabrane igračke za kupanje potiču razvoj mašte, a ujedno mogu imati i edukativnu komponentu. Osim toga, u cijelu priču ulazite vi, roditelj koji će se igrati sa svojom bebom za vrijeme kupanja što dodatno ojačava vašu vezu

U nastavku izdvajamo nekoliko prijedloga igračaka za kupanje iz K's Kids ponude. 

Šarena vodena družba spremna za kupanac!

Patkica je klasična igračka i praktički sinonim za kupanje, kako za djecu tako i za odrasle. Vjerujemo da postoji nemali broj odraslih koji, neovisno o tome imaju li djecu ili ne, u svojoj kupaonici imaju patkicu za kupanje. Zbilja im je teško odoljeti, osobito kad dolaze u širokoj paleti boja. Mogu se kupiti pojedinačno ili u setu od 6 komada

Osim patkica, vodenu družbu čini i set šarenih životinjica - kornjača, žaba, ribica i kit. Zajedničkim snagama potiču razvoj fine motorike (idealne su veličine za dječje ruke) i osjetila vašeg djeteta. 

Bathing Turto: Posudice u obliku nasmijane kornjačice

Bathing Turto je didaktička igračka koja se sastoji od 3 raznobojne posudice s ručkama i glavom nasmijane kornjače. Posudice se mogu slagati jedna u drugu. Na dnu najveće posudice nalaze se rupice pa imitira tuš dok najmanja na svom gornjem dijelu ima propeler koji se okreće ako dijete puše u njega ili ga polijeva vodom. 

Ručke olakšavaju rukovanje ovim posudicama i igru prelijevanja vode iz jedne posudice u drugu. Ova igračka razvija djetetovu finu i grubu motoriku te koordinaciju oko-ruka

Nahrani gladnog pelikana u vodi!

Djeci starijoj od 18 mjeseci mogao bi se jako svidjeti vječno gladni gospodin Pelikan. Gladan je na "suhom" kao i u vodi, a glavni zadatak malog kupača je nahraniti ovu šašavu pticu. Igračka se drži u ruci i pritiskom na ručku, pelikanu se otvara kljun u koji dijete treba ubaciti morske životinjice koje izlaze kroz otvor na dnu. I igra ponovno kreće! 

Ova igračka izvrsna je za vježbanje uzročno-posljedičnog koncepta te osvještavanje stalnosti objekata (životinjice ne prestaju postojati ako nestanu iz djetetovog vidokruga). Pelikan pomaže u razvoju motoričkih i logičkih vještina te samopouzdanja kroz uspješnost (staviti životinjicu u pelikanov kljun). 

Julia i Wayne trebaju kupanje

Julia i Wayne lutke su koje, poput djece, često treba okupati kako bi bile čiste. Po sebi imaju mrlje koje, kad se urone u vodu temperature između 32 i 35 stupnjeva, jednostavno nestaju! Kad se izvade iz vode i ohlade, mrlje se ponovno vraćaju.

Ove vodootporne lutke savršeno su društvo u kadi vaših mališana i idealna prilika za razne aktivnosti – od razvoja fine i grube motorike, do razvoja osjetila i inteligencije te logike. 

Napomene za održavanje igračaka za kupanje

Nedavna istraživanja u Švicarskoj i SAD-u ukazala su na opasnost razvoja gljivica i bakterija u gumenim i plastičnim igračkama za vodu, ako se ne održavaju redovito i ispravno. 

Preporuča se jednom tjedno dobro oprati i dezinficirati igračke. Najbolje ih je dobro izribati običnim antibakterijskim sapunom, a potom im unutrašnjost isprati mješavinom octa i sode bikarbone. Zatim ih ocijediti i ostaviti da se osuše do idućeg kupanja.

trebate pomoć ili imate pitanja? +385 1 6254 600