0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog DIY: Ukrasi za božićnu jelku

DIY: Ukrasi za božićnu jelku

Datum objave: 20. 12 2016.

Ipak, nikad nije kasno :). Božićne ukrase možete izraditi od jednostavnih materijala koje sigurno imate u kuhinji ili ih možete "ubrati" prilikom samo jedne šetnje u prirodu. Od kupljenih materijala trebat će vam tek pokoja ukrasna vrpca, drvene ili kuglice od stiropora, filc te malo boje. 

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za ukrase, s pokojim savjetom radi lakše izrade.

1. Božićni ukrasi od vune, špage, jute i kartona

U božićno vrijeme kombinaciju crvene i zelene boje obožavamo! Izrežite karton u obliku zvijezde i zalijepite nekoliko slojeva ili se, ako imate nešto više vremena, poigrajte vunom. Ljepilo u koje umačete vunu radi oblikovanja i učvrščivanja možete izraditi sami kod kuće. Recept je isti onaj koji vaše bake koriste za "štirku": skuhajte brašno i vodu te vunu prije oblikovanja umočite u nastalu smjesu.

božićni ukrasi crveni

2. Ukrasi koje nam je dala Majka Priroda

Da bismo izradili lijepe i upečatljive ukrase dovoljno nam je i nekoliko češera. Zalijepite na češer ukrasnu vrpcu, jutu ili malo filca da biste dobili prekrasne vilenjake. Želite li na češerima stvoriti umjetni snijeg, na rubove stavite malo ljepila i umočite češer u kokosovo brašno.

božićni ukrasi od prirodnih materijala

3. Zvjezdano božićno nebo

Na blogu Papelisimo pronašli smo upute za prekrasne zvijezde od špage. Izrada je također jednostavna. Učvrstite štapiće za ražnjiće vrućim ili sekundnim ljepilom. Kada se ljepilo stvrdne, obojite zvijezdu u zlatnu boju. Na suhu boju omotajte špagu (možete se poslužiti i rafijom). 

ukrasi od slame

4. Ukrasi od tijesta, vune, žarulja...

Uz malo truda zvijezde možete izraditi i od tijesta. Vrućim ljepilom spojite nekoliko komada, a zatim zvijezdu obojite u srebrnu ili zlatnu boju. Znate li izraditi pompon od vune, ovaj prekrasni snjegović bit će vam pravi izazov. 

božićni ukrasi od tijesta

Ukrasi za bor su spremni! :)
A jeste li već odlučili što ćete staviti ispod bora? ;)

Napomena: Pri izradi pojedinih ukrasa korišteni su materijali na kojima bi se djeca mogla ozlijediti ako s njima ne rukuju pažljivo. Zato je roditeljski nadzor obavezan, čak i ako su djeca većeg uzrasta. Savjetujemo vam da vi napravite pripremu, a djeca neka svoju kreativnost izražavaju kroz bojanje i ukrašavanje.

Pregledajte našu ponudu

 

Izvor fotografija: Pinterest

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar