0 Košarica
0

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kn

Početna Blog 5 razloga zašto mame biraju organski pamuk

5 razloga zašto mame biraju organski pamuk

Datum objave: 21. 04 2017.

1. Organski pamuk siguran je odabir za nježnu kožu djece

Pri uzgoju organskog pamuka ne koriste se pesticidi ili umjetna gnojiva. Korov se ručno odstranjuje, a negativne se posljedice nametnika tradicionalno sprječavaju uz pomoć „dobrih“ insekata, poput – bubamara. Navedenim tehnikama uzgoja organskog pamuka dobiva se materijal za izradu tekstila bez štetnih toksina koji bi mogli iritirati osjetljivu dječju kožu. 

2. Odjeća od organskog pamuka je izdržljivija i isplativija 

Odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do 5 puta dulje od odjevnih predmeta izrađenih od konvencionalnih materijala. Izrada tekstila od organskog pamuka ne uključuje izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju sam materijal. Osim što povoljno utječe na izdržljivost odjeće od organskog pamuka, takva izrada „oslobađa“ najmlađe od doticaja s dodatnim tragovima potencijalnih toksina.

3. Kupnjom odjeće od organskog pamuka brinete o okolišu 

Što čistije i prirodnije okruženje važno je svima, a svjesnost o očuvanju prirodnih bogatstava postaje još jače kad se nađemo u ulozi roditelja. Na neka je zagađenja vrlo teško utjecati, no zato možemo činiti male korake za dugoročnu dječju dobrobit. Upravo je odabir svakodnevnih odjevnih predmeta od organskog pamuka izvrstan početak i dobar korak prema zdravijem načinu života, ali i ljepšem okolišu. 

4. Odabirom organskog pamuka potičete zdravije radne uvjete

Jeste li se ikad zapitali tko je sve zapravo sudjelovao u izradi majice ili haljinice koju ste kupili? U svim se fazama uzgoja organskog pamuka, izrade tekstila i šivanja odjeće oslobođene toksina krije upravo - dobrobit samih proizvođača i radnika. Nekonvencionalan način uzgoja i proizvodnje omogućuje zdravije radne uvjete, zdravstveno ispravniju vodu i plodnije tlo u okruženju u kojem se nalaze.

5. Direktno potičete razvoj "zelene" ekonomije 

Jačanje svjesnosti o benefitima odjeće od organskog pamuka može potaknuti dobre ekonomske promjene, ali i osnažiti brigu o prirodi. Osim toga, veća potražnja znači i veću ponudu. Odabirom i kupnjom takvih odjevnih predmeta zapravo omogućujete još više „zelenijih“ radnih mjesta, osiguravate očuvanje kvalitete voda, tla i zraka, a vašim najmlađima zdravije i sigurnije svakodnevne trenutke.

Emporium podržava ugodnu i zdravu dječju svakodnevicu i brine za planet!

USKORO u našem web shopu i u našoj outlet trgovini pronađite "nina nana organic" kolekciju za novorođenčad

izrađenu od organskog pamuka.