0 Košarica
0

Naša web trgovina je zatvorena za narudžbe. Više informacija uskoro!

Početna Blog 5 igračaka koje će potaknuti razvoj vaše bebe

5 igračaka koje će potaknuti razvoj vaše bebe

Datum objave: 24. 10 2017.

U nastavku istražite K's Kids igračke idealne za poticanje razvoja bebe do godinu dana starosti. 

1. Choo Choo Train Activity Bumper

5-igracaka-za-razvoj-bebe-choo-choo-train

Ovaj mekani vlakić sastoji se od tri vagona sa zabavnim aktivnostima za vašu bebu. Lokomotiva na dodir ispušta ćuućuu zvuk, cvjetovi se smiju i svijetle, a tu su i ogledalo, zvečka, šuškavi papir i pregršt ostalih stimulacija važnih za bebin razvoj. 

Za novorođenče, ova ogradica ima višestruku funkciju. Zavezana za krevetić, svojom mekoćom pruža zaštitu od udaraca. Jarke boje i jednostavna grafika vlakića privlači bebinu pozornost i potiče je da posegne za vlakićem. 

5-igracaka-za-razvoj-bebe-choo-choo-train-detalj

Gledajući se u ogledalo, beba razvija svijest o sebi dok glazba iz lokomotive djeluje umirujuće i potiče razvoj slušanja, osjećaja za ritam kao i razvoj pozitivnih emocija. Lutke djevojčice Julije, dječaka Waynea i psića Patrika mogu se odvojiti od vlakića, a igra s njima potiče razvoj fine motorike baš kao i otvaranje te zatvaranje prozora i vrata na vlakiću.

Područja razvoja: 

FIZIČKI RAZVOJ: osjetila, fina i gruba motorika 
KOGNITIVNI RAZVOJ: logika
SOCIJALNI RAZVOJ: razvoj emocija i samopouzdanja

2. Night Light Pals - Frog ili Julia

5-igracaka-za-razvoj-bebe-night-light-pals-frog-julia

Žabac i Julia su više od igračke. Oni su nešto poput malih pomagača u uspješnom uspavljivanju vaše bebe.

Usnivanje je lakše kad se beba osjeća sigurno i smireno. U tome će pomoći Žabac ili Julia sa svoje tri uspavljujuće melodije i svjetlećim trbuščićem koji se aktivira dodirom. 

Igračku tijekom dana možete ugasiti te zavezati za ogradu krevetića ili na ručke kolica. Potaknite bebu da poseže za njom, grabi ju i igra se.

Područja razvoja: 

FIZIČKI RAZVOJ: osjetila, fina i gruba motorika 
SOCIJALNI RAZVOJ: razvoj emocija i samopouzdanja

3. Tješilica za bebe Patrick Doudou

5-igracaka-za-razvoj-bebe-tjesilica-za-bebe-patrick

Svaka mama poznaje moć tješilice za bebu. Bilo da se radi o krpici, mekanoj plišanoj igrački ili dekici, ovaj predmet pruža bebi utjehu i sigurnost. Prilikom kupnje prve ili nove tješilice, preporučuje se da majke prvih par dana spavaju s tješilicom kako bi taj predmet poprimio majčin miris. Upravo taj bebi poznati miris djeluje na njeno smirenje.

Psić Patrick je izrađen od veoma mekanog pliša, ugodnog na dodir. Na krajevima tješilice nalaze se čvorovi koje beba može grickati dok se u Patrickovoj glavi nalazi zvonce koje će pomoći u slušnoj stimulaciji vaše bebe.

5-igracaka-za-razvoj-bebe-tjesilica-za-bebe-patrick

Savjet: Bebe stvaraju veliku povezanost s odabranom tješilicom i razdvajanje od nje podnose dosta teško. Prilikom kupovine, naručite dvije identične tješilice i jednu uvijek imajte u pričuvi.
 
Područja razvoja: 

FIZIČKI RAZVOJ: osjetila, fina i gruba motorika 
SOCIJALNI RAZVOJ: razvoj emocija

4. Zvečka - Happy Elephant

5-igracaka-za-razvoj-bebe-happy-elephant

Sretni slonić čuo je plač vaše bebe kojoj izbijaju prvi zubići i za pomoć ponudio - svoja uha! Izrađena su od mekane plastike i služe kao grickalica. 

Donji dio zvečke je interaktivan pa se kugla na dnu može okretati uz poseban zvuk pri čemu se potiče razvoj fine motorike kao i ostalih osjetila.

Područja razvoja:

FIZIČKI RAZVOJ: osjetila, fina i gruba motorika 
SOCIJALNI RAZVOJ: razvoj emocija

5. Didaktička prostirka Love Circle

5-igracaka-za-razvoj-bebe-love-circle

Ova pažljivo osmišljena didaktička prostirka nudi nebrojene sate aktivnosti sve do treće godine bebina života. Svestranost i prilagodljivost prostirke Love Circle čine je odličnim izborom.

Prostirka se sastoji od dva velika polukružna jastuka koja se mogu spojiti u udoban krug ili naslonjač. Opremljeni su mnoštvom aktivnosti i raznim igrama. Na lukove koji se spajaju iznad prostirke možete objesiti igračke i koje potiču vizualni razvoj te finu i grubu motoriku u smislu posezanja, grabljenja šakom i prstićima, okretanja glave, okretanja na trbuh  te kasnije uspravljanja u sjedeći položaj. 
Igračke imaju i ulogu zvečki koje će stimulirati auditivni razvoj vaše bebe dok razne teksture igračaka potiču taktilni razvoj. 

Zbog svog oblika, Love Circle pruža bebi osjećaj sigurnosti i slobode za vrijeme aktivnosti.

Brojne detalje i upotrebe ove prostirke istražite u videu. 

Područja razvoja:

FIZIČKI RAZVOJ: osjetila, fina i gruba motorika 
KOGNITIVNI RAZVOJ: logika
SOCIJALNI RAZVOJ: razvoj emocija i samopouzdanja

Zatvori

Emporium d.o.o. koristi kolačiće da bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo, da bi provodio redovne analize komunikacije i da bi zajedno s Vama mogao koristiti društvene mreže. Više o kolačićima.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel
Hotjar